Dette er en kjempekul vri på ovnsbakte poteter.
INGREDIENSER
60 g smør 1 kg poteter, vasket med ikke skrelt 80 g mel
2 ts sennepsfrø, knust i morteren 1,5 ts urtesalt
0,5 ts chilipulver nykvernet pepper
FREMGANGSMÅTE
Forvarm ovnen til 180 grader. Smør langpanne med smeltet smør og sett den i
ovnen.
ovnen.
Bland mel, ost og krydder (fra sennepsfrø til svart pepper) i en brødpose.
Del potene i båter, 4-6 båter per potet, avhengig av størrelse. Forsøk å
lage omtrent like store båter slik at de blir ferdig samtidig. Ikke skyll eller
tørk potetene etter at de er skåret opp, fordi det tynne laget med stivelse
lager god smak.
lage omtrent like store båter slik at de blir ferdig samtidig. Ikke skyll eller
tørk potetene etter at de er skåret opp, fordi det tynne laget med stivelse
lager god smak.
Ha potetene i brødposen med krydderet, lukk godt og rist skikkelig slik at
potetene blir helt dekket. Det blir litt krydderblanding til overs som du kan
ta vare på.
potetene blir helt dekket. Det blir litt krydderblanding til overs som du kan
ta vare på.
Legg potetene med snittflaten ned på det varme langpanna. Bak i 30 minutter,
snu dem og bak i 30 minutter til, helt til de blir gylne og møre helt igjennom.
Dryss over litt havsalt.
snu dem og bak i 30 minutter til, helt til de blir gylne og møre helt igjennom.
Dryss over litt havsalt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar